Eh... var är trimmen? Hur bromsar man?!

Oops... nu var det visst dryga månaden sedan jag lade upp något på bloggen, kanske för att det inte hänt nåt större att blogga om. Veckorna ser mest likadana ut, det är jobb jobb och åter jobb *puh*. Men det går ju an! Hur som helst, nu har jag haft tre dagar ledigt och hade som vanligt en hel lista av saker jag ska ha gjort när jag åter går på jobb på torsdag. Det behöver städas, tvättas och möbleras om, studeras inför FI-kursen, lagas riktigt mat (dvs Inte proteinshakar som annars är ett simpelt knep att ta till när magen kurrar..) och jag skulle inte heller må dåligt av lite motion. Men av någon anledning finner man sig själv sittandes framför TV:n eller datorn vilket helt säkert inte ingick i aktivitetsplanen!
Nu hade jag den ofantliga "oturen" att
DreamTeam drog igång i måndags, det tog mig tre timmar bara att sätta ihop mina två lag (budget; 12.000 000kr) *he*. Nu utger jag mig ju inte för att inneha någon större expertis vad gäller säsongens elitserie-ishockey, men intresset finns där. Dessutom vore det trevligt om någon/några kvinnor kunde hamna på prispallen i slutänden (vilket aldrig hänt? rätta mig om jag har fel) .  Alla som granskat mina lag har nog förstått att jag sneglat aningen på statistiken på hockeyligan.se :)

Nog om det! I lördags fick jag det angenäma nöjet att flyga en ny maskin, eller ja, en "ny" modell av PA-28:an (ny för mig, inte för världen). Nämligen en PA-28-140 tidigare i Filipstads Flygklubbs ägo, numera uppköpt av privatperson här i Strömstad. Det var ett antal finesser på denna maskin som jag inte träffat på tidigare bl.a. avsaknaden av "basic T", höjdrodertrimmen i taket i form av en vev (vet fortfarande inte åt vilket håll man ska veva) och handbroms (parkeringsbroms-bromsning).
Dessutom var mixture-reglaget slående likt förvärmen, samma form, storlek och varvmätaren borde väl ändå byta plats med reserv-höjdmätaren? Intressant hur vilsen man kan känna sig när saker o ting inte sitter där de "borde" göra :)
Det gick i alla fall bra att flyga den, och billigt var det (650 kr/h). Just vid detta tillfället blev jag dessutom bjuden på kalaset, man tackar! Hoppas det blir många timmar i den maskinen framöver! Flygplanet på bilden är en 140:a dock inte densamma jag flyger. Tjao!





PS: Öppet hus Näsinge Flygfält lördag 30/9  12.00 - 17.00, be there! ;) DS