Näsinge flygfält - mot asfaltering

Som inbiten flygfantast med kommersiellt certifikat infinner sig knappast något tvivel om var jag står i frågan om asfalteringens vara eller icke vara på Näsinge flygfält. Tidningarna väljer allt som oftast att använda ordet "hårdgöring" i sina artiklar, en oviktig detalj i mina öron men som på ett underligt sätt har fått flygfältets motståndare att tro att ordet "hårdgöring" skulle användas enbart i syftet att få asfalteringen att låta mindre negativ. Hmm...fråga mig inte var folk får allt ifrån men det blir väl så när man som liten grupp står emot myndigheter, man får gripa efter varje halmstrå, analysera och ifrågasätta allt som sägs.

Att det i synnerhet är personer utan anknytning till flyget som sällar sig till motståndarna är ju föga förvånande. Det gynnar ju inte dem personligen att det öppnas flygskola och taxiflyg... ja kanske rent utav linjeflyg i mindre skala. Men det skulle gynna landsbygden, kommunen, näringslivet och fler privata intressenter skulle lockas till området.
När det redan finns ett befintligt flygfält med bra geografiskt läge och kommunen dessutom slipper betala merparten av kostnaderna så vill jag påstå att utgångsläget är nära på optimalt.

99913-4

Ska tilläggas att kommunen har utformat en miljö- och konsekvensbeskrivning som pekar på att buller- och miljöpåverkan är acceptabel och att de nu även har godkänt asfalteringen. Ärendet skall ställas ut för allmänheten nästa vecka och sen återstår att se vad som händer och när...
Det finns goda förutsättningar för en framtida expandering av flyget på Näsinge och jag önskar vara en del av denna positiva utveckling (med början i jan då jag drar igång med min ATPL-teori). =)

Detta är STORT i Strömstad, därför blir man känslomässigt engegerad i frågan, därav anledningen till att jag tog upp det här! För alla flygare håller nog med om att det vore trevligt att kunna ta sig en tur till mysiga Strömstad när som helst under året utan att behöva ta hänsyn till årstidens inverkan på gräset.
Svaret heter asfaltering!

http://www.stromstad.se/organisation/miljoochbygg/planochbygg/detaljplanerpagaende/nasingeflygplatsdelavossby140mfl.4.10c0ef21072c21c2ce80008208.html

 


Min baby

Min baby


Start!

Då så fick jag äntligen 20 min över till att sätta mig ner och påbörja vad jag hoppas kommer bli en någorlunda intressant blogg (iaf om ni delar samma intressen). Eftersom jag tycker tämligen illa om inledningar och avslut som så att säga "knyter ihop säcken" (ett uttryck man blivit matad med vid uppsatsskrivning genom hela skolgången) så tänkte jag istället köra på för att komma igång innan 3 maj nästa år.
Jag har inte följt många bloggar på internet varför jag inte är så insatt i hur en blogg bör se ut men sen förväntar man sig ju inte att så många kommer läsa den heller, Hej Mamma! =)

Idag måste jag finslipa lite på lägenheten, (ett finare ord för röja upp) får nämligen besök i helgen av föräldrarna som reser ända från Stora Stolta Linköping hit till lilla Strömstad, kråkvinkeln i norra bohuslän utan fungerande transportnät. De norska fylleturisterna har dragit sig tillbaka över gränsen och skönt är väl det, nu kan man äntligen hitta en parkeringsplats innanför kommungränsen!
Jag tänkte lägga in en bild för att  göra bloggen lite färggladare, bilder har ju en sällsam förmåga att piffa upp tung textmassa. Tänk på dé!